onsdag 3 april 2013


2013-04-03

 

Tf landstingsdirektör beordrades flyga hem

Inför gårdagens sammanträde med landstingsstyrelsen beordrades tf landstingsdirektören Eva Ljung att avbryta sin semester för att flyga hem från London och delta två timmar på mötet.

- Detta är ytterligare ett exempel på Erik Weimans (M) dåliga ledarskap. Vem annars skulle tycka att hennes närvaro var så viktig att det gick före en inplanerad semester? Vem annars skulle tycka att landstinget självklart ska bekosta en sådan flygresa? (Jag tar för givet att landstinget står för den kostnaden.)

Jag tror ingen i styrelsen hade sagt något om den nya tillförordnade landstingsdirektören, sedan två veckor, hade uteblivit från landstingsstyrelsens sammanträde på grund av en tidigare inplanerad semester. Hon har dessutom haft ont om tid för att sätta sig in i de ärenden som var uppe på dagordningen igår och där fanns andra tjänstemän som kunde svara på frågor. Nu tvingades hon sitta där som en trofé bredvid Erik Weiman innan hon lämnade mötet efter två timmar för att hinna med planet tillbaka till London.

- Detta är att missbruka sin maktposition och att göra tjänstemän till objekt som kan hanteras hur som helst. Men det säger mycket om Erik Weiman!

Sören Bergqvist (V)
Landstingsråd och ledamot i landstingsstyrelsen

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar